ناس كتير الفترة إللى فاتت على الجروب كانت بتسأل عن مكونات خلطة القلب البقرى وطريقة عملها
مش هاقدر اقول انها سهلة او بسيطة
خلطة القلب البقرى فعلا مرهقة ومحتاجه صنعة
النهاردة هاحاول اشرحها بطريقة يارب تكون واضحة لكل عشاق الاوسكار
طبعا المقادير دى استرشادية المقادير دى تقريبا فى النهاية بعد التصنيع تطلع حوالى ٢ كيلو خلطة
نبداء شرح الطريقة والمكونات :
نصف كيلو قلب بقرى
ربع كيلو جمبرى
ربع كيلو سمك فيليه
ربع كيلو سبيط
يتم فرمهم جيدا فى الكبه ( محضر الطعام أو المفرمة )
نص كيلو سبانخ
ربع كيلو جزر
٢ حباية فلفل رومى اخضر
١ حباية فلفل اصفر
١ حباية فلفل احمر
يتم سلق الخضروات جميعا على البخار لمدة ١٠دقائق ثم يتم فرمهم جيدا
ثم يتم وضع مجموعه الخضروات بعد فرمها على مجموعة اللحوم المفرومة سابقا وفرمهم مع بعض مرة تانيه للتأكد من تداخل جميع المكونات مع بعض ويفضل وزن الخليط دا بعد إعادة فرمه علشان المكونات إللى جاية بتتحط بنسبة معينه لكل كيلو
١٠ جرام اسبيرولينا
٢ حباية سينترام مالتى فيتامين
٢ حباية اوميجا٣
٢ حباية E1000 فيتامين
٥ حباية فيتامين ب
مش هاقدر اقول انها سهلة او بسيطة
خلطة القلب البقرى فعلا مرهقة ومحتاجه صنعة
النهاردة هاحاول اشرحها بطريقة يارب تكون واضحة لكل عشاق الاوسكار
طبعا المقادير دى استرشادية المقادير دى تقريبا فى النهاية بعد التصنيع تطلع حوالى ٢ كيلو خلطة
نبداء شرح الطريقة والمكونات :
نصف كيلو قلب بقرى
ربع كيلو جمبرى
ربع كيلو سمك فيليه
ربع كيلو سبيط
يتم فرمهم جيدا فى الكبه ( محضر الطعام أو المفرمة )
نص كيلو سبانخ
ربع كيلو جزر
٢ حباية فلفل رومى اخضر
١ حباية فلفل اصفر
١ حباية فلفل احمر
يتم سلق الخضروات جميعا على البخار لمدة ١٠دقائق ثم يتم فرمهم جيدا
ثم يتم وضع مجموعه الخضروات بعد فرمها على مجموعة اللحوم المفرومة سابقا وفرمهم مع بعض مرة تانيه للتأكد من تداخل جميع المكونات مع بعض ويفضل وزن الخليط دا بعد إعادة فرمه علشان المكونات إللى جاية بتتحط بنسبة معينه لكل كيلو
١٠ جرام اسبيرولينا
٢ حباية سينترام مالتى فيتامين
٢ حباية اوميجا٣
٢ حباية E1000 فيتامين
٥ حباية فيتامين ب
٢ سيبيا ( عظام حبار ) مطحونة
١كوب شوفان مطحون
١ ملعقة كركم
٣ كيس خميرة فورية
المكونات الجافة دى لكل كيلو خلطة يتم وضعها على المكونات السابقة وفرم الكل مرة تانية
٥ جرام كاروفيل لكل كيلو خلطة
يتم إذابة الكاروفيل فى ماء دافئ ووضعه على المكونات السابقة وتقلبه جيدا
٤ ملاعق جيلاتين لكل كيلو خلطة
يتم إذابة الجيلاتين فى ماء ساخن ووضعه على الخلطة
يتم فردها فى اكياس على شكل طبقة رقيقة جدا لسهولة تكسيرها فيما بعد ثم توضع فى الفريزر للتجميد
يارب اكون قدرت اشرحها بطريقة واضحة وسهلة
واخيرا احب أأكد تانية هى فعلا محتاجه مهارة وحرفة فى الصنع ..تحياتى لكل عشاق الاوسكار
١كوب شوفان مطحون
١ ملعقة كركم
٣ كيس خميرة فورية
المكونات الجافة دى لكل كيلو خلطة يتم وضعها على المكونات السابقة وفرم الكل مرة تانية
٥ جرام كاروفيل لكل كيلو خلطة
يتم إذابة الكاروفيل فى ماء دافئ ووضعه على المكونات السابقة وتقلبه جيدا
٤ ملاعق جيلاتين لكل كيلو خلطة
يتم إذابة الجيلاتين فى ماء ساخن ووضعه على الخلطة
يتم فردها فى اكياس على شكل طبقة رقيقة جدا لسهولة تكسيرها فيما بعد ثم توضع فى الفريزر للتجميد
يارب اكون قدرت اشرحها بطريقة واضحة وسهلة
واخيرا احب أأكد تانية هى فعلا محتاجه مهارة وحرفة فى الصنع ..تحياتى لكل عشاق الاوسكار
ماشاء الله دا الموضوع مسروق بحذافيره ...لا برافو
ردحذفدا حتى صورة الكوتشى بتاعى سارقها كمان ....انا معانديش مشكلة انك تنقل الموضوع للافادة بس تقول انه منقول من جروب رابطة عشاق الاوسكار وانه مكتوب بواسطة وائل عادل ...انما نسرق مجهود الناس وننسبه لنفسنا كدا ؟؟؟؟